Hlavní obsah

Splní Trump slib a zruší „chcíplou veverku“?

Právo, rm
New York

Nastupující americký prezident bude mít brzy příležitost ukázat, jak vážně myslel své předvolební sliby. Velké i malé. Například i ten, že hned po zasednutí v Oválné pracovně udělá něco se svým specifickým účesem. Média jej před časem označila za „nejpodivnější přehazovačku“ v dějinách lidstva.

Foto: Jonathan Ernst, Reuters

Nastupující americký prezident Donald Trump s manželkou Melanií. Svému účesu přezdívá "chcíplá veverka".

Článek

Trump sám přiznává, že jeho účes vzniká příliš dlouho – denně stráví u zrcadla nejméně hodinu. V nedávné televizní show ovšem Trump projevil značnou schopnost dělat si legraci sám ze sebe – to když svůj účes označovaný v minulosti za „zlaté rouno“ překřtil na „chcíplou veverku“.

„Zdá se, že připravuje svět na velkou změnu, a to svého účesu,“ poznamenal k tomu tisk. Trumpův syn Donald uveřejnil na Instagramu snímek z rodinných vánočních oslav, na nichž má Trump vlasy nagelované a sčesané dozadu.

Tuto variantu účesu magnát zmínil už v roce 2015, kdy slíbil, že v případě vítězství se bude česat normálně dozadu. Zdůvodnil to tím, že jeho vlasy jsou velmi nepoddajné a on nebude mít čas se s nimi zdržovat, protože bude coby prezident „dřít jako kůň“.

Trumpova kštice je už léta předmětem zájmu. Podle spekulací na webu si nechal udělat speciální rekonstrukci vlasových kořínků, což ho prý stálo v přepočtu 1,5 miliónu korun. I Louis Licari, manhattanský kadeřník Trumpovy exmanželky Ivany, tvrdí, že magnáta potkával v 80. letech na speciální vlasové klinice.

Reklama

Výběr článků

Načítám