Hlavní obsah

Cyklón Roanu bičuje pobřeží Bangladéše, připravil o život 21 lidí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dháka
Aktualizováno

Cyklón Roanu, který se s prudkými lijáky a větrem přehnal nad východním pobřeží Indie, v sobotu zasáhl jižní pobřeží Bangladéše. Živel má už na svědomí v Bangladéši nejméně 21 mrtvých při zřícení domů a sesuvech půdy, dalších zhruba 100 lidí bylo zraněno. Kolem půl miliónu obyvatel bangladéšské úřady evakuovaly do 3500 nouzových útočišť, informovaly agentury AP a Reuters.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Cyklón Roanu v Bangladéši zabil 21 lidíVideo: Reuters

 
Článek

"Přemístili jsme do bezpečí většinu lidí, kteří mohou být zasaženi," řekl na tiskové konferenci šéf vládního krizového štábu. Ujistil také, že úřady činí rozsáhlá opatření k omezení škod.

Zastaven byl mimo jiné provoz na letišti v Čitágáonu a byla omezena plavba všech lodí a trajektů. Podle meteorologického úřadu již cyklón zeslábl, stále ho však doprovázejí deště a silné větry.

Bangladéš se 160 milióny obyvatel nápor bouří zažívá často, především v době monzunů od června do září. Bouře, které vznikají nad mořem, si každý rok vyžádají mnoho lidských životů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám