Hlavní obsah

Při požáru v romské osadě na Slovensku uhořely tři děti

Právo, ivi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bratislava

Životy tří dětí ve věku dva, čtyři a pět let si vyžádal požár v obci Lomnička v okrese Stará Ľubovňa na východě Slovenska. Mluvčí hasičů Peter Kovalík agentuře TASR potvrdil, že k požáru došlo v místní romské osadě v noci ze soboty na neděli.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Třiadvacetiletá matka tvrdí, že se jí podařilo zachránit dvě děti. Matka televizi Joj řekla, že se ohřívali pouze při svíčkách. Usnula, a když se probudila, byl už dům v plamenech. Vzala dvě děti a vyběhla ven. Dalibora, Kevina a Kristinu požár uvěznil v domě a děti neměly šanci přežít.

Na místě zasahovalo osm hasičů se čtyřmi cisternovými vozy ze Staré Ľubovne a Kežmarku. Po uhašení požáru našli hasiči v sutinách pozůstatky tří dětí. „Došlo k provalení stropu. Těla byla pod ruinami. Příčina požáru se vyšetřuje,“ uvedl Kovalík.

Televize Joj uvedla, že policie zjišťuje, zda je pravda, že matka byla v čase požáru u dětí. Sousedé totiž tvrdí, že děti byly doma bez dozoru.

K podobné tragédii došlo loni v prosinci v obci Sačurov v okresu Vranov nad Topľou. Tehdy si požár vyžádal rovněž tři dětské oběti.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám