Hlavní obsah

Protiislámskou demonstraci Pegidy v Drážďanech zrušili kvůli hrozbě útoku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Německé hnutí Vlastenečtí Evropané proti islamizaci Západu (Pegida) zrušilo demonstraci proti přistěhovalectví, kterou plánovalo na pondělí v Drážďanech. Důvodem jsou zřejmě výhrůžky jejímu hlavnímu organizátorovi, předákovi hnutí Lutzi Bachmannovi. Informoval o tom server Deutsche Welle (DW).

Foto: Profimedia.cz

Jedna z předchozích demonstrací Pegidy v Drážďanech

Článek

Zrušení pondělní demonstrace potvrdila drážďanská policie. Jako důvod uvedla „konkrétní výhrůžky“ vůči jednomu z organizátorů. Šéf policie navíc v neděli vydal plošný zákaz pořádat jakoukoli demonstraci ve městě, kvůli hrozbě možného útoku.

Znamená to, že demonstrovat v pondělí nesmějí ani odpůrci hnutí Pegida, kteří to také měli v plánu. Dodal, že nejvíce ohrožený je jeden člen Pegidy a jeho doprovod.

Podle DW jde zřejmě o 41letého zakladatele a předáka Pegidy Lutze Bachmanna. Stejnou informaci uvedl na webu i německý Bild.

Policie zatím nemá stopy, které by je vedly ke konkrétním možným útočníkům, hrozba se prý objevila krátce po té, co na sociální síti Twitter jeden ze vzkazů v arabštině označil Pegidu za „nepřítele islámu“.

Týdeník Der Spiegel v pátek uvedl, že demonstrace Pegidy jsou možným terčem útočníků. Podle zdrojů zpravodajské služby zaznamenaly komukaci na toto téma mezi „známými mezinárodními džihádisty“.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám