Hlavní obsah

Evakuaci na letišti Gatwick zavinila vzduchovka a nůž

Francouz, který v sobotu zburcoval londýnské letiště Gatwick, byl nakonec obviněn z držení vzduchovky a nože. Oznámila to v neděli britská média s odvoláním na policii.

Foto: Luke Macgregor, Reuters

Tabule s odloženými lety v Gatwicku

Článek

Policie nejprve uváděla, že muž zahodil do koše „zřejmě střelnou zbraň”. Navíc nejspíš kvůli obavám, že by mohlo jít o výbušninu, předmět odpálili mimo budovu letiště pyrotechnici malým výbuchem. Následně předmět prozkoumali kriminalisté.

Podle policejní zprávy byl jednačtyřicetiletý nezaměstnaný Jerome Chauris z francouzského města Vendôm obviněn z držení nebezpečného zboží v podobě vzduchovky a zavíracího nože s pojistkou na veřejném místě, což odporuje leteckým a kriminálním předpisům.

Ve zjitřelé atmosféře po pařížských útocích byl v sobotu kvůli podezření, že jeden z cestujících má střelnou zbraň, vyklizen severní terminál letiště Gatwick. [celá zpráva]

Pasažéři a zaměstnanci letiště, evakuovaní v dešti do hotelů v okolí, se směli vrátit až po šesti hodinách. "Je lepší jakýkoliv incident brát se vší vážností," vysvětlil zástupce policie Nick May.

Gatwick je druhé nejvytíženější letiště v Británii po Heathrow. Každý rok odbaví více než 35 miliónů pasažérů. Leží asi 30 kilometrů od Londýna. Jižní terminál letiště zůstal v sobotu v provozu.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám