Hlavní obsah

Odškodné se zdá příbuzným obětí pádu letadla nízké, žalují Lufthansu v USA

– Berlín

Pozůstalí po cestujících z letadla německých aerolinek Germanwings, které se před čtyřmi měsíci zřítilo ve Francii, chystají ve Spojených státech žalobu na leteckou společnost Lufthansa. S odvoláním na obhájce pozůstalých to neděli napsal Bild am Sonntag.

Foto: Handout, Reuters

Trosky letounu Germanwings v Alpách

Článek

Pozůstalí totiž nejsou spokojeni s částkou, kterou Lufthansa coby mateřská společnost Germanwings navrhla zaplatit.

Letadlo, které letělo ze Španělska do Německa, se zřítilo ve francouzských Alpách 24. března. O život přišlo všech 150 lidí na palubě, většinou to byli Němci a Španělé.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Vyšetřovatelé našli v troskách letounu v Alpách mobilní telefonyVideo: Reuters

Lufthansa rodinám pozůstalých nabídla v červnu paušální odškodné 25 000 eur (zhruba 676 000 Kč) za každou oběť. Jednotlivým rodinám byla mimo to již vyplacena okamžitá pomoc ve výši 50 000 eur za každého cestujícího.

Ve Spojených státech je na rozdíl od německého práva možné požadovat vysoké částky za utrpěnou citovou újmu. Právník zastupují některé z obětí Elmar Giemulla už v červenci sdělil, že adekvátní náhradou by byla nevelká šestimístná částka.

"Připravujeme žalobu ve Spojených státech," uvedl podle německého listu Giemulla. Chystané právní kroky budou mít údajně za cíl zjistit, proč měl povoleno létat druhý pilot letadla Andreas Lubitz, který v minulosti trpěl depresemi. Lubitz podle prozatímních výsledků vyšetřování pád stroje způsobil úmyslně.

Reklama

Výběr článků

Načítám