Hlavní obsah

Dva lidé zemřeli při srážce vlaku v Německu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ibbenbüren

Dva mrtvé a nejméně dvacítku zraněných si vyžádala sobotní srážka vlaku s nákladním autem na západě Německa. Osobní vlak z Osnabrücku podle policejního mluvčího narazil do kamiónu převážejícího hnůj ve venkovské oblasti poblíž města Ibbenbüren, ležícího přibližně 440 kilometrů západně od Berlína.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: V Německu se srazil vlak s nákladním automobilemVideo: Reuters

 
Článek

„Vlak byl velice přeplněn,” uvedl mluvčí Jochen Lashke. „Tísňové volání jsme obdrželi v 11:31. K poskytnutí pomoci byly zmobilizovány týmy záchranářů, hasičů i psychologů z celé oblasti,” řekl.

Podle prvních poznatků vyšetřovatelů z místa havárie kamión nejspíš uvízl na železničním přejezdu, kde do něj narazil vlak a vláčel ho asi 200 metrů, než se zastavil. Řidič vozu podle mluvčího vyvázl ze srážky nezraněn.

Německé železnice jsou sice vyhlášené kvalitou poskytovaných služeb, ale němečtí strojvůdci tento měsíc stávkovali kvůli sporu s drahami ohledně platů a pracovních podmínek.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám