Hlavní obsah

Křtiny monackých knížecích dvojčat: Šest tisíc květin a šatičky od Diora

– Monako
ČTK, zkr, Novinky

V monacké katedrále Neposkvrněného početí Panny Marie vyzdobené šesti tisíci květy se v neděli konaly křtiny knížecích dvojčat, dědice trůnu Jacquesa a jeho sestry Gabrielly. Dvojčata narozená loni v prosinci byla oblečená v dlouhých šatičkách od Diora, informovala agentura AFP.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Monacký knížecí pár pokřtil svá dvojčata, kojenci měli šatičky od DioraVideo: Reuters

 
Článek

Otec, monacký kníže Albert II., měl při křtu v náručí dceru, zatímco chlapce držela matka Charlene. Na křest dorazily podle AFP stovky hostů, včetně Albertových sester Caroline a Stéphanie. Na počest každého dítěte bylo vystřeleno 21 salv z děla.

V červenci 2011 si kníže Albert vzal za manželku bývalou jihoafrickou plavkyni Charlene. Loni 10. prosince se jim narodila dvojčata. I přesto, že přišel na svět jako druhý, se stal následníkem monackého trůnu Jacques. V panovnických rodinách v Monaku se traduje, že za starší z dvojčat je považováno to, které se narodí až jako druhé. Prý proto, že bylo dříve počato.

Sedmapadesátiletý šlechtic, syn knížete Rainiera III. a jeho manželky, hollywoodské herečky Grace Kellyové, má ještě dvě nemanželské děti. Na třiadvacetiletou dceru ani jedenáctiletého syna se však nárok na trůn nevztahuje.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám