Hlavní obsah

Elitní pařížští policisté jsou obviněni ze znásilnění turistky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Paříž

Dva členové pařížské elitní policejní jednotky čelí obvinění ze znásilnění turistky z Kanady. Francouzský ministr vnitra Bernard Cazeneuve sdělil, že pokud je soud shledá vinnými, budou oba důstojníci čelit vážným následkům. Informoval o tom v neděli britský deník The Guardian.

Foto: Jean-Philippe Arles, Reuters

Příslušník francouzské zásahové jednotky RAID.

Článek

Podle soudních zdrojů měla žena potkat policisty v úterý během noční pitky v irském baru v turisticky oblíbené čtvrti Saint-Michel, který je hojně navštěvován právě policisty z kriminálního ústředí.

Důstojníci vypověděli, že žena souhlasila s tím, že s nimi půjde na jejich pracoviště, které leží na druhé straně Seiny. Jeden z policistů přiznal, že spolu měli sex. Znásilnění však odmítl, vše se prý dělo na základě oboustranné dohody.

Turistka na ně podala trestní oznámení brzy po údajném znásilnění. Při lékařských testech byly odebrány vzorky DNA, ale výsledky ještě nejsou známy.

Do vazby byli umístěni celkem čtyři důstojníci jednotky, která se zaměřuje na kriminalitu gangů. Dva z nich byli propuštěni v sobotu, další dva byli obviněni v noci na neděli.

Vyšetřování začalo okamžitě, obvinění jsou podezřelí také z toho, že manipulovali s důkazy na místě činu. Zdroj blízký vyšetřování uvedl, že poté co žena podala trestní oznámení, zmizely z místa činu její brýle a punčochy.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám