Hlavní obsah

Žena zastřelená u Kongresu prý trpěla poporodními depresemi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Washington

Čtyřiatřicetiletá Miriam Careyová, kterou americká policie zastřelila krátce poté, co se svým vozem narazila do bezpečnostní bariéry u Bílého domu, podle pozůstalých trpěla po narození své dcery depresemi a poporodní psychózou. V době incidentu navíc vezla svou roční dceru Eriku na zadní sedačce.

Foto: Carlo Allegri, Reuters

Amy, sestra Miriam Careyové

Článek

Careyová byla pod lékařským dohledem a krátce byla i hospitalizována. Vyšetřovatelé nyní podle agentury AP zjišťují, nakolik byla Careyová odpovědná za své chování. Celý incident prošetřuje vnitřní policejní inspekce ve spolupráci s americkou tajnou službou a FBI.

Rodina ženy zastřelené ve čtvrtek u budovy Kongresu má washingtonským policistům za zlé, že incident řešili střelbou.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Žena v černém autě ujíždí po střelbě policiiVideo: Reuters

Podle sestry zastřelené ženy Valerie Careyové, která v minulosti sloužila u policie, neměli policisté zbraň vůbec použit. „Jsem si víc než jista, že to nebylo zapotřebí, vždyť z auta se nestřílelo,“ prohlásila Valerie Careyová. Washingtonská policie na její tvrzení zatím nereagovala.

Careyová nebyla ozbrojená, ačkoli první zprávy hovořily o tom, že střílela. Rok a půl stará dcera Erika vyvázla bez zranění. Naopak lehká zranění utrpěli dva policisté, do jejichž auta Careyová najela.

Pozůstalí čekají na výsledek šetření a žalobu na postup policie zatím nepodali. Miriam Careyová byla podle pracovních výkazů zaměstnána jako hygienistka na zubní klinice v Connecticutu. Práci ale už z nejasných důvodů v poslední době nevykonávala.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám