Hlavní obsah

Zachránce unesené: Když hezká bílá holka utíká k černochovi, něco není v pořádku

Novinky, Vojtěch Pospíšil
Cleveland

Američan Charles Ramsey, který pomohl unesené Amandě Berryové z domu v Clevelandu, je označován americkými médii jako hrdina. Zároveň se ale stal internetovou celebritou, jako lavina se totiž šíří jeho naprosto upřímný rozhovor pro televizi ABC, ve kterém ze svého pohledu popisoval záchranu unesené ženy.

Proč by bílá holka utíkala k černochovi, divil se muž, který objevil unesenou Berryovou

 
Článek

Ramsey bydlí naproti domu, ve kterém byla Berryová společně s dalšími dvěma ženami držena. V pondělí odpoledne, když zrovna svačil, slyšel nějaký křik. Vyšel tedy ven a viděl ženu, jak se snaží dostat ven.

Myslel si, že se jedná o případ domácího násilí, a přispěchal ženě na pomoc. Vykopl spodní část dveří a pomohl jí ven. Když se mu představila jako Amanda Berryová a požádala ho o zavolání na tísňovou linku, ještě mu nedošlo, že se jedná o 10 let zmizelou ženu, o jejímž případu moc dobře věděl.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Deset let pohřešovaná Američanka přivolala policii telefonemVideo: Reuters

„Došlo mi to, až když jsem vytáčel číslo. Říkal jsem si, já volám policii pro Amandu Berryovou? Myslel jsem si, že je mrtvá, rozumíte? A pak se mě ten detektiv na telefonu ptal, jestli vím, koho jsem zachránil,“ popsal Ramsey záchranu ženy.

Ramsey byl očividně vyvedený z míry, překvapilo ho totiž, že hlavní podezřelý Ariel Castro by mohl stát za únosy a dlouholetým vězněním tří žen. Podle něj žil naprosto normálně a nechoval se nijak podezřele.

„Já jsem s tím chlápkem griloval, jedli jsme spolu žebírka a poslouchali jsme společně salsu. Nebylo na něm nic zvláštního. Tedy až do dnešního dne,“ uvedl Američan.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Ženy, které strávily v domě únosce 10 let, skončily v nemocniciVideo: Reuters

Nejlepší část rozhovoru přišla na konci. Reportér ani nestačil dokončit otázku ohledně reakce dívky v momentě, kdy se dostala z domu, a Ramsey spustil vodopád slov.

„Brácho, věděl jsem, že je něco špatně, když hezká bílá holka utíká do náručí černocha. Něco tady bylo špatně, to bylo jasný znamení. Buď je bezdomovkyně, nebo má problémy, to jsou jediný důvody, proč by utíkala k černochovi,“ řekl Ramsey a zajistil si tak svou chvilku slávy.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám