Hlavní obsah

Jednoho z novorozenců dali do mrazáku živého, tvrdí polští vyšetřovatelé

Právo, Pavol Minárik

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jeden ze tří novorozenců, jejichž těla našla minulý týden policie v mrazicím boxu manželů v městečku Lubawa na severu Polska, byl v době, kdy ho vložili do mrazáku zřejmě ještě živý. S odvoláním na předběžné výsledky pitvy mrtvých dětí to v neděli oznámili vyšetřovatelé.

Foto: Profimedia.cz

Polská policie. Ilustrační foto

Článek

Policie minulý týden ve středu po anonymním upozornění našla v mrazáku 41letých manželů Lucyny a Janusze D těla tří novorozenců.

„K vraždám spáchaných v letech 2009, 2010 a 2013 se vyšetřovatelům přiznala jejich matka,“ informoval představitel vojvodské prokuratury v Olsztýně Jan Wierzbicki.

Mrtvé děti společně s potravinami

Na otázku vyšetřovatele, proč celé roky měla mrtvé děti v kuchyňském mrazáku společně s potravinami, které běžně užívala na přípravu jídla, Lucyna D. uvedla, že „se s nimi nechtěla rozloučit“, řekla mluvčí olsztýnské vojvodské policie Anna Ficová.

Protože mrazák s mrtvolkami nebyl uzamčen, podle Ficové „je nepravděpodobné, že by o jejím hrůzostrašném obsahu nevěděli i další členové rodiny“. Kromě manžela také čtyři děti ve věku od šesti do dvaadvaceti let.

Lucyna D. ve výpovědi podle nedělního Faktu uvedla, že každého ze tří novorozenců krátce po narození uškrtila, zabalila do igelitového pytle a vložila do mrazáku. Lékaři teď zjišťují, zda byla v čase vražd příčetná.

Policie zároveň pátrá, zda a jak se na vraždách podílel její manžel. Oběma hrozí trest doživotního vězení. Přestože Lucyna D. vzala celou vinu na sebe, vyšetřovatelé pracují s hypotézou, že při vraždách novorozenců ji pomáhala mladší sestra, která v minulosti pracovala jako porodní asistentka.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám