Hlavní obsah

V soudní budově v americkém Delaware byli zastřeleni tři lidé

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Wilmington
Aktualizováno

Dvě ženy byly v pondělí zabity při střelbě v budově soudu ve Wilmingtonu v americkém státě Delaware. Při následující přestřelce s policisty zahynul i útočník.

Foto: Jae C. Hong, ČTK/AP

ilustrační foto

Článek

Předtím zranil dva policisty, kterým zachránily život neprůstřelné vesty, řekl představitel delawareské policie Paul Shavack. Oba policisté jsou v nemocnici, nejsou v ohrožení života.

Wilmingtonský starosta Dennis Williams původně uvedl, že jednou z obětí je střelcova manželka. Shavack nicméně odmítl mluvit o totožnosti oběti i střelce. Zdůraznil však, že "nešlo o náhodnou střelbu".

Podle původních informací byl střelcem mladý muž, ale Shavak řekl, že mu bylo mezi 50 a 60 lety. Začal pálit, jakmile vstoupil do budovy. Obě ženy byly zastřeleny, když čekaly na prohlídku u bezpečnostních rámů.

Následovala přestřelka s policisty, při níž muž zahynul. Nyní se vyšetřuje, zda byl zastřelen, nebo si sám vzal život, řekl Shavack.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám