Hlavní obsah

Ruský duchovní zmlátil dvě ženy, kterým se nelíbila jeho bezohledná jízda

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V nemocnici skončily dvě starší ženy, které nedaleko Petrohradu surově zmlátil řidič sportovního vozu, když protestovaly proti jeho bezohledné jízdě. Incident ve středu vyvolal pozornost ruských médií, protože útočníkem byl diakon (jáhen) petrohradského kostela Apoštolů Petra a Pavla. Duchovního Sergeje Frunzu museli do příjezdu policie střežit svědci incidentu.

Foto: Profimedia.cz

Článek

K incidentu došlo v obci Vsevoložsk na východním předměstí Petrohradu. Automobil s dvěma šedesátiletými sestrami se na jedné z křižovatek jen se štěstím vyhnul střetu s divoce jedoucím kabrioletem. Když oba vozy zastavily, Frunza nejprve jednu ženu pěstí srazil k zemi a druhou udeřil do obličeje. Odebral jim klíče od vozu a se svým autem chtěl ujet. V tom mu ale zabránili kolemjdoucí.

V srpnu se dostal na stránky ruského tisku jiný pravoslavný duchovní, děkan moskevského chrámu Ilji Proroka Timofej. Po zběsilé jízdě moskevskými ulicemi havaroval v centru města s vypůjčeným sportovním vozem, který naboural auto jedoucí před ním a do druhého narazil v protisměru. Řidič byl podle svědků opilý, vůz měl maltskou registrační značku.

Vedení pravoslavné církve dalo od Timofeje ruce pryč a sám pop se uchýlil do nemocnice. Kromě odpovědnosti za způsobenou nehodu čelí i dalším obviněním - odmítl totiž po nehodě odběr krve a navíc při sobě neměl písemný souhlas majitele vozidla se zapůjčením, jak to ukládají ruské zákony.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám