Hlavní obsah

Nalezená embrya v Rusku pocházela z vědeckého výzkumu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Moskva

Více než 240 lidských embryí, která byla v neděli nalezena v sudech v lesní strži na Uralu, bylo zřejmě součástí vědeckého výzkumu. Ve středu večer to podle agentury ITAR-TASS oznámilo ruské ministerstvo vnitra.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Embrya nalezená v Rusku byla z vědeckého výzkumuVideo: Reuters

 
Článek

"Věc se má tak, že nemocnice předala část embryí organizaci, která provádí vědecké experimenty. Žena, která v čele těchto experimentů stála, skončila s touto prací v roce 2011. Když odcházela, vzala si s sebou část biologického materiálu. Existuje proto důvod domnívat se, že tato organizace se zárodků zbavila vyhozením v lese," uvedlo ministerstvo.

"Během vyšetřování policie zjistila, že zárodky z 22. až 26. týdne těhotenství byly v podstatě mumifikované. Policie také ve stejné lesní strži nalezla 113 popisků s názvy lékařských zařízení, daty a jmény žen," dodal resort vnitra.

Policie již dříve uvedla, že "vědecký" původ embryí považuje za jednu z verzí vyšetřování. Někteří ruští odborníci ale spekulovali, že zárodky mohly pocházet z lékařského zařízení, které nezákonně provádělo potraty nebo nelegální výzkumy.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám