Hlavní obsah

Češi drží náš airbus, za vrácení chtějí 16 miliónů, tvrdí Arméni

Právo, Michael Švec

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Arménské národní aerolinie Armavia tvrdí, že česká společnost Czech Airlines Technics, která zajišťuje údržbu letadel, neprávem zadržuje jejich Airbus A320.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Mluvčí společnosti Armavia místním médiím řekla, že stroj poškodil nedávný požár hangáru na ruzyňském letišti, a česká firma si podle ní naúčtovala i opravy defektů, které živel způsobil. Czech Airlines Technics to odmítá.

„Letadlo se nacházelo v hangáru, v němž vypukl požár, který stroj poškodil, a ten musel být dodatečně opraven,“ citovala agentura Novosti-Armenija mluvčí Nanu Avetisovovou. Bránila se spekulacím arménského tisku, že letoun v ČR uvízl kvůli nezaplaceným fakturám za objednané služby.

Platit nebudeme, zní z Arménie

„Předložili dodatečný účet, se kterým se ve smlouvě nepočítalo. Naše společnost nemá v plánu tuto sumu platit, neboť jsme požár nezpůsobili,“ dodala s tím, že Češi prý za vrácení letadla požadují 800 tisíc dolarů (16,3 miliónu korun).

Mluvčí Czech Airlines Technics Hana Hejsková to ale rezolutně popřela. „Letoun společnosti Armavia nebyl nijak poškozen, tudíž nebylo potřeba v souvislosti s uvedeným incidentem provádět žádné opravy. To potvrdila i detailní prohlídka, která proběhla bezprostředně po události, dokonce za asistence zástupce tohoto dopravce. Uvedená informace se tedy nezakládá na pravdě,“ sdělila Právu.

Bližší informace o jednáních s Armény ale sdělovat nechtěla. „Detaily obchodních vztahů se svými partnery společnost Czech Airlines Technics nemá oprávnění zveřejňovat, rozhodně vás ale mohu ujistit o tom, že postup Czech Airlines Technics je v souladu se smlouvou, a tedy korektní,“ dodala.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám