Hlavní obsah

Patnáctiletá dívka zachránila život spolužačce, přitom ji srazila dodávka

Novinky, Zuzana Křesťanová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mišan

Patnáctiletá čínská studentka zachránila život své spolužačce. Při přecházení silnice v Mišanu na severovýchodě Číny ji totiž strhla zpět, aby ji tak zastavila před střetem s projíždějící dodávkou. Ta však nakonec srazila samotnou zachránkyni, která skončila se zraněními v nemocnici, informovala agentura Reuters.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Patnáctiletá dívka zachránila spolužačku před projíždějící dodávkou, ta ale porazila ji samotnouVideo: Reuters

 
Článek

Na záznamu z bezpečnostní kamery jsou vidět obě dívky, jak se snaží přejít přes silnici. V okamžiku, kdy Kuo Siao-čchiová odtáhla svou kamarádku Li Čchiaovou zpět ke kraji, vrazila do ní bílá dodávka a odhodila ji pět až šest metrů daleko.

„Moc jsem o tom nepřemýšlela. Myslela jsem jen na to, že nesmím dopustit, aby byla Li zraněna, protože je to moje nejlepší kamarádka. Tak jsem jí odtáhla pryč,“ popsala mladá zachránkyně. Sama skončila se zraněními na obličeji a s naštípnutou pánví v nemocnici, podle lékařů je její stav ale stabilizovaný.

Z dívky je hrdinka

Poté, co o případu informovala místní média, začaly za odvážnou studentkou k nemocničnímu lůžku proudit davy lidí. Nechyběla ani zachráněná spolužačka. „Jsem jí tak vděčná. Nebýt Kuo, tak už jsem tady nebyla,“ řekla se slzami v očích.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám