Hlavní obsah

Nové záběry leteckého neštěstí v Renu

Novinky, val

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brent Wilson a jeho dva synové byli minulý pátek na tribuně v nevadském Renu, kde se odehrával závod historických letadel. Jeho syn Kyle právě natáčel let Jimmyho Leewarda, když se jeho stroj P-51 Mustang zřítil do davu diváků.

Článek

Kyleovi Wilsonovi se podařilo pořídit unikátní záběr, na kterém je zřetelně vidět, jak letadlo střemhlav vletělo do spodních řad tribuny mezi diváky. „Letělo přímo na nás, byli jsme naprosto zmražení,“ popsal v rozhovoru pro americkou televizní stanici KGW jeho otec Brent.

„Jen jsem sledoval letadlo. O kameru jsem se nestaral, protože se letadlo dostalo blízko nás a já ztuhl,“ řekl autor videa. „Byl jsem opravdu vyděšený,“ dodal. Údajně na něj dokonce dopadlo i pár kapek paliva letounu.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Historické letadlo spadlo na letecké show mezi divákyVideo: Reuters

„Vážně s tím bojuji,“ řekl Kyle Wilson. „Je to opravdu těžké. Ale vzal jsem si z toho ponaučení, že se opravdu všechno může stát.“

Při páteční letecké nehodě bylo zraněno mnoho diváků. Poslední údaje hovoří o 11 mrtvých. Stále se vyšetřuje, co bylo příčinou pádu letadla. Pravděpodobně však byla na vině technická závada. [celá zpráva]

Čtyřiasedmdesátiletý pilot Jimmy Leeward byl údajně velmi zkušený a těšil se dobrému zdraví. Svědci se shodli na tom, že se zachoval hrdinsky, když se mu na poslední chvíli podařilo nasměrovat letoun na místo, kde nesedělo tolik lidí.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám