Hlavní obsah

Egyptské letadlo plné cestujících začalo hořet těsně před odletem

Novinky, Tereza Seidlová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Káhira

Krušné chvíle zažila v pátek ráno posádka letadla společnosti EgyptAir i všech 300 pasažérů na palubě. Stroj, který měl namířeno do Džiddy v Saudské Arábii, se těsně před odletem z letiště v Káhiře vzňal. Cestující i posádka byli naštěstí včas evakuováni.

Článek

Podle dosavadního šetření začalo hořet v pilotní kabině, kde došlo ke zkratu elektrického vedení. Zatímco přivolaní hasiči začali požár okamžitě likvidovat, cestující i posádka byli včas evakuováni do letištní haly.

Nikomu z pasažérů se nic nestalo, do nemocnice ale musela záchranná služba převézt dva požárníky, kteří se během zásahu nadýchali kouře.

Hasičům se podařilo oheň uhasit rychle, proto nijak neovlivnil letový provoz na káhirském letišti a žádné lety nenabraly zpoždění. Pro evakuované cestující z hořícího letadla byl okamžitě přistaven náhradní stroj, který do Saudské Arábie odlétl jen s minimálním zpožděním.

Reklama

Výběr článků

Načítám