Hlavní obsah

Učitel napsal osmileté žačce na mobil "Miluji tě" a upálil se

Novinky, Dagmar Plecháčová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hyde

Britské úřady vyšetřují sebevraždu devětadvacetiletého učitele, jíž se rozhodl vyřešit svůj milostný vztah k osmileté žačce. Neil Wilkes navázal s dívkou úzký kontakt a když se o věc začala zajímat policie a muže obvinila z nepatřičného chování, upadl do depresí, které vedly k sebevraždě. Předtím, než si vzal život, ještě školačce prostřednictvím sms vyznal lásku.

Článek

Wilkes dříve učil na základní škole Pinfold Primary ve městě Hyde na severu Anglie. Jeho pracovní poměr škola ukončila poté, co soud začal řešit obvinění, že navázal vztah s osmiletou dívkou, kterou chodil soukromě doučovat. Případ se poté dostal až před soud v Derbyshire, informoval britský deník Daily Mail.

K sebevraždě došlo již v říjnu, ale policie dosud informace k případu držela v tajnosti. Wilkes, který žil se svými rodiči, tehdy vyrazil na jedno malebné místo v Derbyshire, kde se po odeslání sms své vyvolené s textem „Miluji tě a navždy budu“ upálil. Jeho ohořelé tělo nalezli na trávníku dva náhodní kolemjdoucí. Kousek od něj ležely také zápalky a kanystr od benzínu.

Z policejního vyšetřování vyšlo najevo, že se muž stal blízkým známým celé dívčiny rodiny a často s nimi trávil čas v době volna či víkendů ještě předtím, než byl obviněn z nevhodného vztahu s dívkou. Wilkes byl později odsouzen za obtěžování dítěte, i když se tuto skutečnost během procesu nikdy nepodařilo jednoznačně prokázat.

Reklama

Výběr článků

Načítám