Hlavní obsah

Exploze zabily v Turecku deset lidí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ankara

Nejméně deset lidí přišlo ve čtvrtek o život a desítky dalších utrpěly zranění při dvou různých explozích v průmyslové čtvrti tureckého hlavního města Ankar. Úřady příčiny obou explozí vyšetřují.

Foto: Reuters

Požár po explozi v Turecku

Článek

První výbuch nastal v továrně ve čtvrti Ostim. Exploze zasáhla velkou dílnu umístěnou ve čtyřpatrové budově továrny, která vyrábí vrtačky a generátory. Při výbuchu se podle ministra vnitra Beşira Atalaye zřítila dvě patra budovy, nejméně šest lidí přišlo o život a asi třicet dalších bylo zraněno.

O několik hodin později otřásla exploze dílnou lakovny aut ve stejné čtvrti. Výbuch si zde vyžádal čtyři mrtvé.

Starosta Ankary médiím sdělil, že neštěstí v továrně mají zřejmě na svědomí lahve s kyslíkem, další podrobnosti však podle AP nenabídl. Podle dřívějších předpokladů šlo v továrně o explozi plynu, jímž je budova vytápěna.

V dílně lakovny podle televizní stanice NTV po výbuchu uvázlo nejméně deset dělníků. Záchranáři se je teď pokoušejí z hořící budovy vysvobodit, přístup do areálu jim však ztěžují plameny a jedovaté látky. Podle úřadů se v dílně barvy také vyráběly, majitelům však k výrobě chyběla patřičná povolení.

Po dalších případných obětech pátrají záchranáři také na místě první exploze. Podle úřadů bez zranění vyvázla asi polovina z 80 pracovníků, kteří v továrně pracovali.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám