Hlavní obsah

Trestanec v Bavorsku držel jako rukojmí vězeňskou psycholožku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Straubing
Aktualizováno

Ve věznici ve východobavorském městě Straubing jeden z trestanců držel jako rukojmí ústavní psycholožku. Policie na místo vyslala vrtulník, zvláštní zásahové komando i speciálně školené vyjednávače. Po půlnoci se vzdal policii a případ skončil bez krveprolití.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Psycholožka zůstala nezraněná a vězeň je opět ve své cele. Nůž, kterým ženu ohrožoval, byl zajištěn.

Není zcela jasné, co jedenapadesátiletý vězeň svým činem sledoval. Spekuluje se, že má se zajatou ženou vztahové problémy. Ženu únosce přepadl kolem 17:30 v socioterapeutickém oddělení.

Násilník si podle údajů bavorského ministerstva vnitra odpykává trest za zločin sexuální povahy a podle místní rozhlasové stanice AWN je za mřížemi už 25 let.

Ve věznici, jejíž okolí bezpečnostní síly uzavřely, si odpykávají trest i pachatelé sexuálních trestných činů. Jde o nejdůležitější vězeňské zařízení pro pachatele obzvlášť závažných trestných činů v Bavorsku. Více než pětina ze zhruba 850 vězňů si tam odpykává doživotní tresty za vraždy.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám