Hlavní obsah

Slovensko vyděsila poprava dvou mladých lidí

Právo, Ivan Vilček (Bratislava)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

KOLTA

Otřesný případ dvojnásobné vraždy vyděsil v těchto dnech celé Slovensko. Ve studni v obci Kolta nedaleko Nových Zámků objevil majitel domu v pondělí těla dvou mladých lidí, které někdo střelil zezadu do hlavy. Policie mezitím už dopadla dvojici pachatelů.

Článek

Erik (35)  a Miriam (22), oběti hrůzného činu, byli nezvěstní už od října 2008. Jejich těla našel ve studni majitel domu v obci Kolta v pondělí. Hasiči museli použít těžkou techniku, aby mrtvoly vytáhli ze studně.

“Pachatelé muže střelili do hlavy zezadu. Ženu navíc střelili do hrudníku. Obě těla pak zabalili do spacáků, dek a igelitu a hodili do studně, “ sdělil viceprezident policejního sboru Michal Kopčik.

Slovenská policie už vrahy vypátrala a zajistila i vražednou zbraň. Pachatele prozradily platební karty, které ukradli zavražděným a vybílili jejich účty. Finanční policie výběry zaznamenala a kriminalisté se vydali po horké stopě.

Pátrání poměrně brzy vedlo k zatčení svou pachatelů, u nichž policisté našli doklady nezvěstných i vražednou zbraň. Oba zadržení už byli v minulosti trestáni a jeden z nich se v minulosti zapletl s ukrajinskou mafií. Podle Kopčika byli oba obviněni a jsou v současné době ve vazbě.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám