Hlavní obsah

Bývalý šéf Ústavního soudu strávil noc za mřížemi

Právo, Ivan Vilček (Bratislava)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BRATISLAVA

Bývalého šéfa federálního Ústavního soudu, známého slovenského právníka Ernesta Valka a podnikatele Ladislava Reháka včera zadržela policie. Po výslechu oba strávili noc v cele.

Článek

Není zatím jasné z čeho jsou podezřelí. Podle internetové stránky deníku SME jim hrozí obvinění z vydírání, které údajně souvisí s obchodováním s pozemky v Bratislavě. Reháka policisté zatkli už minulý týden a obvinili ho z vydírání, ale soud na něj neuvalil vazbu. Podnikatel je podezřelý z vydírání účetní jedné ze svých firem. Údajně ji donutil přiznat, že zpronevěřila pět milionů korun. Rehákovi advokáti však tvrdí, že účetní peníze opravdu odcizila a sama se přiznala.

Rehák stojí v čele představenstva mobilního operátora Orange Slovensko a je spolumajitelem několika časopisů a jednoho rádia. V minulosti byl sponzorem Křesťanskodemokratického hnutí. Valko je známým právnickým esem. Zastupoval například bývalého ministra financí Ivana Mikloše v soudním sporu s nynějším premiérem Robertem Ficem.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám