Hlavní obsah

Většina vojáků by volila Bidena

Právo, ROŠ

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kdyby se prezidentské volby konaly nyní, většina amerických vojáků v aktivní službě by dala přednost demokratickému kandidátovi Josephu Bidenovi před svým nynějším nejvyšším velitelem Donaldem Trumpem v poměru 41:37 procentům.

Foto: Jessica Rinaldi, Reuters

Ilustrační foto

Článek

Vyplývá to ze sondy armádního serveru Military Times z července ještě před nominačními sjezdy obou stran. Ukázala rovněž, že polovina (49,9 procenta) respondentů má o Trumpovi negativní mínění, jen 37 procent pozitivní.

Trumpovi sice stále věří víc uniforem než v lednu 2017 demokratu Baracku Obamovi (36 procent), avšak anketa potvrdila jeho trvale klesající preference, ačkoli dvě pětiny dotazovaných se hlásí k republikánům, jen 16 procent k demokratům a dalších 44 procent jsou nezávislí nebo přívrženci menších stran.

Biden: Trump přispívá k násilí

Volby USA

„Lze oprávněně říct, že v této skupině Trump není tak populární jako v minulosti jiní republikánští kandidáti, a v roce 2020 Trump nemůže tvrdit, že má v armádě drtivou podporu,“ vyvodil Peter Feaver, exporadce republikánského prezidenta George W. Bushe.

Reklama

Výběr článků

Načítám