Hlavní obsah

„Líbá zadky diktátorům.” Republikánský senátor se pustil do Trumpa

Právo, drk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Lincoln

Prezident Donald Trump „líbá zadky diktátorům”, utrácí jako „opilý námořník”, koketuje s rasisty a pomlouvá evangelikály. To vše řekl v diskusi s voliči republikánský senátor Ben Sasse z Nebrasky. Informoval o tom konzervativní server Washington Examiner.

Foto: Pool, Reuters

Republikánský senátor Ben Sasse

Článek

Nebraský senátor Ben Sasse nenechal v diskusi s občany na prezidentovi Trumpovi nit suchou. V rozhovoru, který se kvůli koronaviru konal virtuálně, šéfa Bílého domu tvrdě zkritizoval.

Server Washington Examiner, který přinesl podrobnosti, cituje Sasseho slova o tom, že Trump „koketuje s rasisty” nebo že jeho příbuzní k prezidentství přistupují jako k „obchodní příležitosti”.

Čím dál od sebe, tím věcnější debata. Američané odkryli rozdíly mezi Trumpem a Bidenem

Volby USA

Na audionahrávce, kterou má server k dispozici, se jedna z voliček Sasseho ptá, proč prezidenta tak kritizuje. Podle senátora Trump fatálně nezvládl koronavirovou pandemii, „utrácí jako opilý námořník”, zrazuje americké spojence, chová se špatně k ženám, pomlouvá evangelikály a hlavně „líbá zadky diktátorům”.

Pro toto tvrzení udává Sasse dva příklady. „Ignoruje, že jsou Ujgurové v koncentračních táborech. Pro pomoc lidem v Hongkongu nezvedl ani malíček,” říká na nahrávce.

Senát je důležitější než Bílý dům

Senátorův mluvčí autenticitu výroků potvrdil, pocházejí z tohoto týdne.

Američané v listopadu nejdou pouze volit prezidenta, ale také senátory. Mezi obhajujícími je právě i Sasse, u kterého se očekává drtivé vítězství.

Byl to právě Sasse, který během senátního grilování přivedl do úzkých Trumpovu nominantku do Nejvyššího soudu Amy Coney Barrettovou, když se jí zeptal na ústavou garantovaná práva, která nedokázala všechna správně vyjmenovat.

Trumpova nominantka do Nejvyššího soudu nedokázala vyjmenovat ústavní práva

Volby USA

Sasse tvrdí, že Trumpovo chování způsobí ztrátu republikánské většiny v horní komoře Kongresu. „Kontrola Senátu je desetkrát důležitější než prezidentská volba,” uvedl senátorův mluvčí James Wegmann.

Trump a Biden se přetahují o seniory

Zahraniční

Nebraska je silně republikánským státem. Naposledy tam demokratický kandidát na prezidenta vyhrál v roce 1964. Podle průzkumů většina tamních obyvatel současného prezidenta nepodporuje, přesto ho ale bude volit. Demokratický kandidát Joe Biden je totiž v Nebrasce ještě méně populární.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám