Hlavní obsah

ČSSD zahájila kampaň, sází na červený svetr. Hamáček ukázal billboard a ztuhl mu úsměv

Novinky, Klára Beranová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

ČSSD zahájila v pondělí volební kampaň do krajských voleb. Jde do ní s heslem „V krizi vás ochráníme”. Sociální demokraté představili také volební spot. V něm zazněly mimo jiné výroky ministra zdravotnictví Adama Vojtěcha (za ANO) o dostatku roušek.

Šéf ČSSD Jan Hamáček představuje volební billboardVideo: Česká televize ČT24

 
Článek

Heslo „V krizi vás ochráníme” je v kampani spojené s fotografií šéfa ČSSD a ministra vnitra Jana Hamáčka v červeném svetru, který nosil v době koronavirové krize. Na pondělní tiskovou konferenci Hamáček přišel v červeném tričku.

Také tradiční oranžová barva dostala v kampani červenější nádech. „Změnili jsme barvu volební kampaně. A změnili jsme styl,” sdělil Hamáček.

Volební billboard Hamáček slavnostně odhalil s nadšeným úsměvem, po neurčité reakci přítomných ale bylo možné v jeho tváři postřehnout, jak mu úsměv zklamáním poněkud ztuhl.

Foto: Milan Malíček, Právo

Předseda ČSSD Jan Hamáček ukázal billboard volební kampaně

Strana chce prý kampaň zaměřit na lidi, kteří chtějí pracovat. Zabývat se bude i agenturním zaměstnáváním, uplatněním lidí nad 50 let na trhu práce či koncem levné práce.

„Chceme ochránit ty nejvíce zranitelné, ale musíme se koukat i na hrozby v budoucnosti,“ řekl šéf sociálních demokratů a ministr vnitra Hamáček.

„Jenom uklouzl,“ říká o Bendově angažmá v krajní pravici Hamáček

Krajské volby

Strana také přichystala volební spot, ve kterém si rýpla do premiéra Babiše i ministra zdravotnictví Vojtěcha (za ANO) v době koronaviru. Ve videu zazní například výroky Vojtěcha z doby počátku krize o tom, že roušek je dostatek.

Stejně tak sociální demokraté použili ve spotu, který přehráli novinářům, premiérův veřejný „výslech” ministra Vojtěcha, kdy se Babiš po dotazu novinářky na tiskové konferenci vložil do odpovědí ministra a nutil ho říci konkrétní jméno lékařky, od níž měl Vojtěch dostat chybné informace.

„Nebuďte slušný, řekněte pravdu. Kdo vám to řekl? Který úředník? Jste moc hodný,“ tlačil tehdy premiér před kamerami na ministra.

Jméno? Řekněte to! Babiš vyslýchal Vojtěcha při tiskové konferenci

Koronavirus

Hamáček ale odmítl, že by se videem chtěla strana vymezovat vůči svému vládnímu partnerovi. „Celý příběh je o tom, že jsme to zvládli,“ vysvětloval s tím, že strana video zveřejní během dne na sociálních sítích.

Foto: Česká televize ČT24

ČSSD představuje volební kampaň

Podpora Bělorusku 

Šéf sociálních demokratů v pondělí také spolu s ministrem zahraničí Tomášem Petříčkem (ČSSD) vyjádřili podporu Bělorusku, kde probíhají demonstrace za svobodné volby a demokracii po kontroverzní volbě hlavy státu, po níž byl za vítěze označen stávající prezident Alexandr Lukašenko.

V ulicích Minsku se k protestu sešlo až 200 000 lidí

Evropa

„Teď je ten správný okamžik, abychom vyjádřili podporu občanům Běloruska, kteří bojují za to, aby i v jejich zemi mohly proběhnout svobodné volby,“ sdělil Hamáček. Podle Petříčka zase ČSSD chce, aby o své budoucnosti mohli Bělorusové rozhodovat sami.

Reklama

Výběr článků

Načítám