Hlavní obsah

Miroslava Němcová v Praze 1 téměř dobyla Senát hned v prvním kole

– Praha
Novinky, jas

V Praze, kde lidé hlasovali pouze ve třech senátních obvodech probíhá sčítání 1. kola poměrně rychle. V Praze 1 dominuje dlouholetá poslankyně Miroslava Němcová, v 9. obvodu vede po sečtení více než poloviny hlasů stávající senátor David Smoljak a v Praze 5 poměrně vyrovnaně soupeří Michal Žantovský a Václav Láska.

Článek

Němcová (ODS) kandidující v centrálním pražském obvodu s podporou TOP 09 a STAN si od počátku sčítání udržuje podporu kolem 48  procent.

S odstupem stávající senátor Václav Hampl, jehož podporují lidovci, Senátor 21 a Strana zelených. Jeho podpora kolísá kolem 20 procent.

V Praze 9, kde probíhá sčítání vůbec nejrychleji, vede Senátor David Smoljak, jehož podporují Piráti, STAN a TOP 09 s podporou kolem 40 procent, před vojenským historikem a šéfem lidického památníku Eduardem Stehlíkem, kterého nominovala ODS a podporují jej i lidovci. Jeho podpora je kolem 30 procent.

V Praze 5 soupeří po sečtení poloviny hlasů o vedení ředitel Knihovny Václava Havla Michael Žantovský, podporovaný ODS, STAN a TOP 09. Jeho podpora kolísá kolem 40 procent.

Senátor Václav Láska nominovaný hnutím Senátor 21 s podporou Pirátů, lidovců a Zelených má 37 procent.

Reklama

Výběr článků

Načítám