Hlavní obsah

Policie prošetřuje možné kupčení ve Slaném, za hlas pro ANO tisícovka

– Slaný (Kladensko) • Aktualizováno

Policisté prošetřují oznámení o údajném kupčení s hlasy v jedné z ubytoven ve Slaném na Kladensku. Věc je zatím na začátku a je vedena proti neznámému pachateli, řekla v sobotu mluvčí středočeské policie Vlasta Suchánková.

Foto: Luboš Pavlíček, ČTK

Článek

Předseda místní organizace ANO ve Slaném Radek Vondráček vyloučil, že by případné kupčení organizovalo jeho hnutí.

„To je věc, která je podle mě úplně mimo běžné uvažování. My jsme to neorganizovali,” řekl Vondráček. Zároveň vyslovil pochybnosti o tom, zda se událost stala tak, jak je popisována.

„Myslím si, že to je kachna. My jsme to zažili už v roce 2014, kdy se něco takového objevilo v Trpoměchách a nepotvrdilo se to,” dodal.

„Přijali jsme oznámení, které se týkalo možného podezření s kupčením s volebními hlasy na jedné z ubytoven ve Slaném. V daném případě jsme zahájili standardní šetření podle paragrafu 158 pro podezření z maření průběhu voleb. Věc je zatím na začátku a je to vedeno proti neznámému pachateli,” uvedla mluvčí.

Babiš poblahopřál Fialovi. Uvidíme, co udělá prezident

Parlamentní volby
Foto: Radek Petrášek, ČTK

Volební místnost v horském středisku Bedřichov na Jablonecku. Volí tam cyklisté, kteří se účastní populárního závodu, který se v Bedřichově tento víkend koná.

Foto: Milan Vojtek, Právo

Obyvatelé Moravské Nové Vsi na Břeclavsku volili v mateřské škole, nikoliv základní. Ta se stále ještě vzpamatovává z následků tornáda

Podle serveru Romea.cz kdosi na ubytovně ve Slaném nabízel 1000 Kč za hlas pro hnutí ANO, Suchánková ale zatím žádné konkrétní informace nepotvrdila.

V cizině je o volby rekordní zájem

Parlamentní volby
Foto: Radek Petrášek, ČTK

Volby do Poslanecké sněmovny, 8. října 2021 v Základní škole Václavkova v Mladé Boleslavi.

Foto: Petr Marek, Právo

Volby v olomouckém okrsku 4

Reklama

Výběr článků

Načítám