Hlavní obsah

Jermanová se vrací do Sněmovny. Prý se už těší

Bývalá středočeská hejtmanka Jaroslava Pokorná Jermanová, která kandiduje za hnutí ANO ve středních Čechách ze třetího místa, již má poslanecký mandát jistý a po několikaleté pauze se do dolní komory Parlamentu vrátí. Na vykonávání mandátu poslankyně se prý těší.

Volební štáb ANO, Jaroslava Pokorná JermanováVideo: Novinky

 
Článek

„Ve středních Čechách máme poměrně dost, i když jsme na druhém místě, tak já jsem za tento výsledek velmi ráda. Celorepublikově vedeme, ale uvidíme, jak se po přepočtu ještě přesype,“ zhodnotila prozatímní výsledky Jermanová v době, kdy o první příčce ještě nebylo zcela rozhodnuto.

Jermanová se pokusí vrátit do Sněmovny, kandiduje i exministryně Malá

Domácí

Jermanová se nedomnívá, že by se na výsledku ANO ve středních Čechách, kde hnutí předběhla koalice SPOLU, mohla negativně projevit její kandidatura. Právě bývalá hejtmanka přitom neuspěla v loňských krajských volbách a o úřad přišla, mimo jiné i vzhledem ke svým mediálním kauzám.

„Nemyslím si to, nebylo to ani v krajských volbách. Vy média často říkáte, že hnutí ANO v krajských volbách hrozně prohrálo, ona to není pravda. Měli jsme 19 procent a ztratili jsme jeden mandát, já sama měla skoro pět tisíc preferenčních hlasů, takže to také nebylo špatné a v tuto chvíli se blížím 3,5 tisíci preferenčních hlasů. Myslím si, že kdyby mě tam Středočeši nechtěli, tak by mě vykroužkovali, umí to a udělali to už v minulosti několikrát,“ reagovala na dotaz Novinek.

Starostové kroužkováním zmasakrovali Piráty

Parlamentní volby

Tím, kdo prohrál letošní volby, jsou podle ní Piráti, které překroužkovali koaliční Starostové. „Teď vidíme, že Piráti jsou v podstatě vykroužkováni celorepublikově poměrně ve velkém počtu. Dá se tedy říct, že ten, kdo prohrál volby, tak jsou Piráti. Co se týče koalice SPOLU, tak tam to také není růžové. Na Moravě byla spousta členů ODS vykroužkována členy KDU-ČSL, takže se na to musíme podívat z tohoto hlediska a uvidíme, jaká bude nálada uvnitř stran,“ uvedla k povolebním vyjednáváním Jermanová.

Reklama

Výběr článků

Načítám