Hlavní obsah

V létě k nám opět zavítají cizinci se zájmem o studium češtiny

Novinky, Scio
PRAHA

Letní škola slovanských studií, která poskytuje mladým lidem ze zahraničí specializovanou výuku českého jazyka, se bude letos konat již po dvaapadesáté. Ani letos neměli organizátoři z Ústavu bohemistických studií Filozofické fakulty UK nouzi o cizince se zájmem o studium češtiny.

Foto: Dana Kysučanová, Novinky

Letního kurzu češtiny se zúčastní téměř dvě stovky studentů ze zahraničí

Článek

Letos se do letní školy pod vedením profesora Jana Kuklíka přihlásilo 190 účastníků z 35 zemí, jsou mezi nimi stipendisté i ti, kteří si budou kurz platit sami. Podle úrovně znalosti češtiny budou účastníci rozřazeni do čtyř skupin.

Pokročilejší studenti češtiny přijdou s naším jazykem do styku především v tématicky zaměřených přednáškách, které pokryjí například oblast jazykovědy, historie, dějin umění, politologie nebo literatury. Mezi přednášejícími budou učitelé z Univerzity Karlovy, z vědeckých institucí ale i hostující profesoři z USA.

Kromě výuky čeká na zahraniční studenty i bohatý kulturní a společenský program. Podívají se na zajímavá a významná místa po celé České republice. Poznají hrad Střekov, Zvíkov, skanzen Zubrnice nebo Kersko.

Z českých měst navštíví kromě Prahy, kde Letní škola 26. července odstartuje koncertem v Karolinu, i Mariánské Lázně, Písek, Kutnou Horu, Havlíčkův Brod nebo Jičín.

Reklama

Související témata:

Související články

Praha je i studentskou metropolí

I letos se na velkém počtu přihlášek objevila některá z pražských vysokých škol. V našem hlavním městě studuje více než 40 % českých vysokoškolských studentů....

Výběr článků

Načítám