Hlavní obsah

V létě k nám opět zavítají cizinci se zájmem o studium češtiny

Novinky, Scio

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Letní škola slovanských studií, která poskytuje mladým lidem ze zahraničí specializovanou výuku českého jazyka, se bude letos konat již po dvaapadesáté. Ani letos neměli organizátoři z Ústavu bohemistických studií Filozofické fakulty UK nouzi o cizince se zájmem o studium češtiny.

Foto: Dana Kysučanová, Novinky

Letního kurzu češtiny se zúčastní téměř dvě stovky studentů ze zahraničí

Článek

Letos se do letní školy pod vedením profesora Jana Kuklíka přihlásilo 190 účastníků z 35 zemí, jsou mezi nimi stipendisté i ti, kteří si budou kurz platit sami. Podle úrovně znalosti češtiny budou účastníci rozřazeni do čtyř skupin.

Pokročilejší studenti češtiny přijdou s naším jazykem do styku především v tématicky zaměřených přednáškách, které pokryjí například oblast jazykovědy, historie, dějin umění, politologie nebo literatury. Mezi přednášejícími budou učitelé z Univerzity Karlovy, z vědeckých institucí ale i hostující profesoři z USA.

Kromě výuky čeká na zahraniční studenty i bohatý kulturní a společenský program. Podívají se na zajímavá a významná místa po celé České republice. Poznají hrad Střekov, Zvíkov, skanzen Zubrnice nebo Kersko.

Z českých měst navštíví kromě Prahy, kde Letní škola 26. července odstartuje koncertem v Karolinu, i Mariánské Lázně, Písek, Kutnou Horu, Havlíčkův Brod nebo Jičín.

Reklama

Související témata:

Související články

Praha je i studentskou metropolí

I letos se na velkém počtu přihlášek objevila některá z pražských vysokých škol. V našem hlavním městě studuje více než 40 % českých vysokoškolských studentů....

Výběr článků

Načítám