Hlavní obsah

Děti znovu soutěží ve znalostech dopravních předpisů

Novinky, Scio
PRAHA

Se začátkem školního roku odstartoval již čtvrtý ročník celorepublikové internetové soutěže ve znalostech dopravních předpisů a poskytování první pomoci, která s bezpečností na cestách úzce souvisí. Organizátorem soutěže Bezpečně do školy je sice Středočeský kraj, zapojit se do ní však mohou děti z celé republiky.

Článek

Projekt Bezpečně do školy je určen žákům základních a středních škol. Podle věku jsou žáci rozřazeni do tří kategorií. První (internetové) kolo soutěže právě probíhá, a to od 1. do 30. září. Třicítka nejúšpěšnějších soutěžících v každé kategorii postoupí do finále, které je na programu 16. října. Součástí finálového kola bude navíc i praktická část.

V prvním kole mají žáci za úkol odpovídat na otázky v internetovém testu, kde vybírají správnou odpověď z trojice nabízených možností. Otázky se zaměřují na dopravní předpisy a zásady první pomoci. Při nesprávném zodpovězení otázky se dětem zobrazí ilustrace znázorňující, jak by mohlo nesprávné řešení dopravní situace dopadnout. O pořadí soutěžících rozhoduje nejen počet bodů nasbíraný za správně zodpovězené otázky, ale i čas.

Patronkou soutěže je zpěvačka Lucie Bíla

Tři nejúspěšnější soutěžící v každé kategorii se mohou těšit na hodnotné ceny. Za třetí místo obdrží účastníci mobilní telefon, za druhé místo čeká na soutěžící digitální fotoaparát a první cenou bude horské kolo. Drobné ceny, jako například reflexní pásky nebo klíčenky, obdrží všichni finalisté.

Vyhlašovatelem soutěže je Středočeský kraj, role odborného garanta se ujala společnost ÚAMK. Patronkou soutěže je již tradičně zpěvačka Lucie Bílá. Soutěží děti provází vtipné ilustrace od výtvarníků Barbory Čechové a Lukáše Glasera.

Předchozí tři ročníky internetové soutěže zaznamenaly účast 20 tisíc dětí z celé republiky. Více informací o soutěži naleznete na webových stránkách www.bezpecnedoskoly.cz.

Reklama

Výběr článků

Načítám