Hlavní obsah

ČR poskytuje nejpropracovanější servis pro držitele ISIC karty

– PRAHA

Česká republika byla na letošním zasedání světové studentské asociace Worth Youth Student Education&Travel Confederation v New Yorku vyhlášena zemí s nejpropracovanějším servisem pro držitele ISIC karty, mezinárodního studentského průkazu.

Článek

O ocenění, které získala Česká republika, se ucházelo 120 zemí z celého světa. Druhé místo získala Brazílie, následovalo Slovensko, Estonsko a Velká Británie. O udělení ceny rozhodovala odborná komise, která přihlížela především k rozvoji sítě ISIC benefitů, povědomí o ISIC kartě, profilu a nabídce karet ISIC a počtu držitelů karet (v poměru k celkovému počtu studentů v dané zemi).

Česká republika ocenění získala již po páté za posledních šest let. To naznačuje, že studenti u nás přijali karty ISIC za samozřejmou součást svého studentského života a že vědí, jak karty a benefity s nimi spojené využívat.

Aktivně kartu ISIC v České republice využívá více než 213 000 studentů. Studenti 23 univerzit a 65 českých středních škol si navíc mohou pořídit čipovou kartu ISIC, která jim slouží také ke vstupům do knihovny, objednávce obědů, zaznamenávání docházky a dalším školním aktivitám.

Poslední novinkou české ISIC karty je možnost on-line objednávky na adrese http://oi.alive.cz/, kde si lze objednat také kartu ALIVE pro nestudující lidi mladší 26 let a kartu ITIC pro učitele.

V České republice je výhradním distributorem ISIC karty společnost GTS ALIVE, na jejíchž stránkách www.alive.cz najdete mnoho informací o kartě ISIC, slevách spojených s jejím užíváním apod.

V České republice je výhradním distributorem ISIC karty společnost GTS ALIVE, na jejíchž stránkách www.alive.cz najdete mnoho informací o kartě ISIC, slevách spojených s jejím užíváním apod.

ISIC je jediný celosvětově uznávaný doklad prokazující statut studenta, vydávaný světovou organizací ISTC pod záštitou EU a UNESCO. Nárok na něj mají studenti středních (SŠ, OU, SOU, víceletá gymnázia), vyšších odborných nebo vysokých škol, uznávaných MŠMT ČR.

Reklama

Výběr článků

Načítám