Hlavní obsah

Mendelova univerzita vypisuje přijímačky i do letního semestru

Novinky, Matěj Slavíček, SCIO

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Provozně ekonomická fakulta Mendelovy univerzity v Brně pořádá už od roku 2001 přijímací řízení nejen do zimního, ale také do letního semestru. Koho láká studium v oblastech ekonomického managementu, má možnost si do 30. října podat přihlášku a v půlce prosince zkusit své štěstí u přijímacích zkoušek z matematiky a cizího jazyka.

Článek

V zimní fázi řízení, tj. do letního semestru, studenti usilují především o přijetí do bakalářských oborů v kombinované formě, a to zejména z oblasti cestovního ruchu, managementu, obchodní a sociálně-ekonomické činnosti. Přitom bude přijato maximálně 150 uchazečů.

Samotné přijetí je podmíněno vykonáním testu z matematiky a cizího jazyka (dle výběru). Testy se vyplňují elektronicky, takže vyhodnocení probíhá takřka okamžitě. V minulém roce ustanovená zkušební komise doporučovala k přijetí studenty, kteří z každého testu dosáhli alespoň na polovinu možných bodů, ale šanci měli i ti, kteří byli úspěšní jen z 30 procent.

Samotná přijímací zkouška proběhne v Brně, a to v období od 14. do 18. prosince 2009.

Kromě bakalářského studia je možné se nyní přihlásit také do navazujících magisterských oborů. Takže kdo si naplánoval ukončení bakalářského stupně až na podzim nebo to dříve nestihl, má nyní možnost plynule navázat a pokračovat ve studiu dále bez přerušení.

Reklama

Výběr článků

Načítám