Hlavní obsah

Akademie věd České republiky se představuje

Novinky, Petra Novotná

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V úterý 8. září byla zahájena výstava Věda pro život, která představuje ukázky práce vědeckých týmů Akademie věd České republiky. Výstava je uspořádána jako prezentace rozmanitosti práce vědeckých týmů.

Článek

Výstavu zahájil 8. září v 17 hodin předseda Akademie věd ČR prof. Ing. Jiří Drahoš, DrSc., dr. h. c., který mimo jiné řekl: „Naší prací je věda. Je těžké vyčítat špičkovému fyzikovi, biologovi, genetikovi, historikovi, že netráví deset hodin měsíčně, aby někoho přesvědčoval, že jeho práce má smysl a bude z toho mít užitek celá společnost. Netvořili jsme tuto výstavu pro ty, kdo pochybují, jestli investice do základního výzkumu se vyplatí, ale pro ty, které zajímá, kam až sahá excelence naší vědy.“

„Pokud v simultánních posluchačských anketách veřejnoprávní televize přes 80 % účastníků považuje snižování rozpočtu pro Akademii věd za likvidaci elity národa, nemůžeme to nechat bez odezvy. Toto je naše velké poděkování za podporu, která nás zavazuje k boji za českou vědu. A věřte, že bych uvítal podobné projekty namísto demonstrací, ale ze všeho nejraději uvidím kolegy vědce, jak se vrací ke své práci. To v tuto chvíli nelze, protože boj o rozpočet Akademie věd teprve začíná." dodal prof. Jiří Drahoš.

V rámci slavnostního zahájení výstavy zahrál k poslechu Komorní orchestr Akademie pod taktovkou Pavla Hryzáka.

Výstava se svým konceptem snaží poukázat na čtyři hlavní aspekty práce akademie: tradici, výsledky, mezinárodní spolupráci a budoucnost vědecké činnosti AV ČR. 

Výstava je otevřena v pracovní dny od 9. 9. do 23. 10. 2009,  vždy od 9.00 do 18.00 hod. Vstup na výstavu je volný.

Výstava je otevřena v pracovní dny od 9. 9. do 23. 10. 2009,  vždy od 9.00 do 18.00 hod. Vstup na výstavu je volný.    

Více informací naleznete na http://www.veda-pro-zivot.cz/

Reklama

Výběr článků

Načítám