Hlavní obsah

Jazykový pobyt v zahraničí řeší i obtížnou situaci na trhu práce

Novinky, Hana Hozová, Scio

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Finanční krize přináší starosti i letošním maturantům, kteří nebyli přijati na vysokou školu a absolventům vysokých škol. Vysokoškolský diplom ani maturitní vysvědčení totiž již dobré uplatnění na trhu práce nikomu nezaručí. Pomoci jim může jazykový pobyt v zahraničí spojený s brigádou.

Článek

Pro toho, kdo si chce dnes najít zajímavou a dobře placenou práci je znalost cizího jazyka nutností spíše než výhodou. Kdo se chce naučit jazyk, má v podstatě dvě možnosti – učit se doma nebo vyjet do zahraničí.

Období letních prázdnin je ideální pro studium jazyků v zahraničí, které má mnoho výhod oproti studiu u nás. V cizině člověk musí cizí jazyk totiž používat neustále - v komunikaci s učitelem, se spolužáky z různých zemí a také v rodině, kde je ubytován.

U řady jazykových pobytů lze studentské vízum rozšířit i o pracovní povolení, a tak se jazykový pobyt v zahraničí pro mnoho lidí stává současně i řešením obtížné situace na trhu práce.

Jazykový pobyt – příjemná a užitečná dovolená

Kdo cestuje poprvé, může využít služeb některé z agentur, která jednak pomůže s výběrem vhodného typu kurzu, ale často nabídne i mnohem lepší cenu než samotná škola.

Při výběru agentury je důležité ověřit, zda cena pobytu v sobě zahrnuje kromě nákladů na vlastní jazykový kurz i náklady na dopravu a ubytování.

“Zájemcům o studium v zahraničí nabízíme studium 10 jazyků ve více než 30ti zemích světa“ říká Zuzana Glierová, obchodní ředitelka pro jazykové pobyty ze společnosti Student Agency, která je největším českým zprostředkovatelem jazykových pobytů.

Největší zájem je o angličtinu

Mnoho lidí se letos rozhodlo spojit příjemné s užitečným a spojit letní dovolenou se studiem jazyka. „Populární spojení dovolené a výuky jazyka nabízí třeba jazykové pobyty na Maltě nebo Kypru. Pro náročné klienty nabízíme exkluzivní kurzy třeba na Barbadosu, Kubě nebo v Jihoafrické republice“ dodává Zuzana Glierová za Student Agency.

Jazykový pobyt v zahraničí nemusí být jen dřina a náročné studium. Je to ideální příležitost pro cestování, poznávání nových přátel z celého světa a získání nových zkušeností. Jazykové školy si to dobře uvědomují a nabízí proto také možnosti, jak můžete trávit čas mimo vyučování.

Program odpoledních, večerních a víkendových aktivit zahrnuje jak sportovní a společenské akce, tak výlety po okolí a zajímavé exkurze. I když se to na první pohled nezdá, i takto strávený čas pomáhá při učení jazyka a navíc spojuje příjemné s užitečným.

Studium lze spojit s prací

Studium jazyka v zahraničí je přínosné a obohacující po všech stránkách. Pro toho, kdo jazyk již trochu ovládá se otevírají dokořán dveře pracovního prostředí v cizině. Agentury nabízí jazykové a pracovní programy pro studenty i nestudenty, mladé i starší. Může se jednat o nekvalifikované práce nebo placené i neplacené pracovní stáže v oboru.

Ideální možnost, jak skloubit práci i studium se nabízí na Novém Zélandu a v Austrálii. Cestování do těchto zemí je čím dál víc populární především mezi mladými lidmi, kteří ukončili střední školu nebo studují vysokou školu a mají tam možnost odjet na delší dobu.

„Studovat a pracovat do Austrálie a na Nový Zéland odjíždějí často lidé, kteří cítí potřebu změny v životě. Několik měsíců v Austrálii jim kromě nových zkušeností a zdokonalení angličtiny pomůže získat i potřebný odstup a „mezičas“ před  další životní etapou.“ říká Zuzana Glierová, ze Student Agency.

Důvody pro studium u protinožců jsou také ekonomické. Oproti minulosti se ceny letenek do Austrálie dramaticky snížily. Také na místě se v současné době hledá práce snadněji než v krizí zasažené Evropě či Americe.

Důvody pro studium u protinožců jsou také ekonomické. Oproti minulosti se ceny letenek do Austrálie dramaticky snížily. Také na místě se v současné době hledá práce snadněji než v krizí zasažené Evropě či Americe.  

Příležitostí, jak si rozšířit studijní a pracovní obzory je tedy spousta. Vyplatí se do nich investovat čas, peníze a energii, překonat ostych i strach z nového. Studium nebo práce v zahraničí je přínosem pro budoucnost.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám