Hlavní obsah

Soukromé vysoké školství slaví v Česku deset let

Novinky, Helena Odstrčilová, Scio

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Konferenci s mezinárodní účastí na téma deset let soukromého vysokého školství v ČR pořádá Bankovní institut. Konference k terciárnímu a celoživotnímu vzdělávání se uskuteční 11. června u příležitosti 10. výročí působení soukromých vysokých škol v České republice a současně 10. výročí zahájení vysokoškolské výuky na první soukromé VŠ.

Článek

První soukromou vysokou školou se stal právě pořadatel konference. Bankovní institut vysoká škola vznikla na základě rozhodnutí Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy České republiky ze dne 14. června 1999 jako první soukromá vysoká škola v České republice s nabídkou bakalářského studia zejména v oblasti bankovnictví a posléze i magisterského studia, vzdělávacích kurzů a rekvalifikačních kurzů.

V současné době je v ČR celkem 42 soukromých vysokých škol, na kterých studuje více než 40 tisíc studentů.

Hlavním tématem konference bude terciární a celoživotní vzdělávání v současné době a budoucnosti. Důležitou součástí konference bude diskuze o jeho budoucí podobě a uplatnění ve vztahu k potřebám praxe. Diskutovat by se mělo mimo jiné o poslání, postavení a kvalitě soukromých vysokých škol, jak na trhu vzdělávání v České republice, tak v mezinárodním kontextu.

Konference se uskuteční dne 11. června 2009 od 09.30 hod v sídle Bankovního institutu vysoké školy, a.s. - více informací naleznete na stránkách www.bivs.cz.

Reklama

Výběr článků

Načítám