Hlavní obsah

Cílem probíhající sbírky je postavit školu v Etiopii

Novinky, Scio

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

V České republice probíhá už pátý ročník veřejné sbírky Postavme školu v Africe. Jejím cílem je získání finančních prostředků na podporu základního školství v Etiopii.

Článek

Pouliční sbírka skončí ve čtvrtek 16. října. Příspěvky v ulicích českých měst vybírají skauti. Součástí sbírky je i pořádání výstav, koncertů a dalších kulturních akcí.

V loňském roce sbírka nashromáždila téměř tři a půl milionu korun, ze kterých je financována stavba dvou škol v etiopských vesnicích Lenda a Tula. Díky sbírce se již podařilo postavit 7 základních škol, kde se vzdělává přes 1500 dětí.

V Etiopské třídě se učí až 150 žáků najednou

Organizátoři sbírky, společnost Člověk v tísni a Junák – svaz skautů a skautek ČR, se snaží získat finanční prostředky na podporu vzdělání v Etiopii, která patří k nejzaostalejším zemím na světě.

Velkým problémem je zde vysoká míra negramotnosti. Etiopské školy mají rovněž značné problémy s nedostatkem kapacity. V některých školách na venkově se o jednu třídu dělí až 150 žáků.

K vytvoření nového místa na škole postačuje podle organizátorů sbírky 5 až 6 tisíc korun. Kromě příspěvku na místě, do kasiček skautů, mohou zájemci podpořit vznik nových škol v Etiopii také formou dárcovských SMS zpráv.

Více informací o sbírce, včetně možností, jak přispět, naleznete na webových stránkách www.skolavafrice.cz.

Reklama

Výběr článků

Načítám