Hlavní obsah

Vyhlášení dotací MŠMT na podporu výuky cizích jazyků

Novinky, Helena Odstrčilová, Scio

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy vyhlásilo přidělení dotací v rámci rozvojového programu Podpora výuky cizích jazyků ve školách v roce 2008 a současně vyhlásilo další rozvojový program.

Článek

Program Podpora výuky cizích jazyků v roce 2008 ze dne 12. 9. 2008 si klade za cíl podpořit jazykové vzdělávání realizované v souladu se školními vzdělávacími programy nebo ministerstvem podle předchozích předpisů schválenými vzdělávacími programy se zaměřením na čtenářství v cizích jazycích a seznámení se s literárními díly příslušných jazykových oblastí. Podpora se uskutečňuje formou poskytování finančních prostředků státního rozpočtu.

O poskytnutí finančních prostředků v rámci programu mohli zájemci žádat do 30. září. Doručené žádosti vyhodnocuje Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy a výsledky výběrového řízení mají být zveřejněny nejpozději do 30. října 2008 na internetových stránkách ministerstva. Hodnocením se zabývá ministerstvem stanovená výběrová komise, složená z učitelů praxe, metodiků a dalších odborníků na problematiku výuky čtení.

Současně s vyhlášením nového rozvojového programu byly na stránkách MŠMT zveřejněny výsledky rozvojového programu na podporu výuky cizích jazyků, který byl vyhlášen v červnu 2008. Finanční prostředky budou školám poskytnuty prostřednictvím krajských úřadů (v případě škol zřízených obcemi, kraji a soukromých škol) nebo přímo z MŠMT (v případě církevních škol a a škol zřízených MŠMT). Přehled přidělených dotací naleznete na internetových stránkách MŠMT (www.msmt.cz).

Reklama

Výběr článků

Načítám