Hlavní obsah

Konference o méně známých závislostech

Novinky, Helena Odstrčilová, Scio

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Všichni jsme se již jistě někdy setkali s problematikou závislosti na alkoholu, nikotinu či jiných drogách, slyšeli jsme o závislosti na hazardní hře (gamblerství) a o závislosti na práci (workoholismus). Ale víme, že je možné být závislý také například na komunikačních médiích?

Článek

Závislost si lze vytvořit nejen na různých látkách, ale také na jednání či vztahu. Ať už ztráta kontroly souvisí s alkoholem, prací nebo sektou, bývá často projevem nezvládnutí osobního problému, ztráty pocitu vlastní hodnoty či dojmu, že člověk neví, co se svým životem.

O některých méně známých závislostech se můžeme dozvědět na konferenci „Jiné druhy závislosti“, kterou pořádá Středočeský kraj ve spolupráci s Centrem adiktologie Psychiatrické kliniky, 1. lékařské fakulty Univerzity Karlovy v Praze, Českým institutem pro supervizi o.s. a sekretariátem Rady vlády pro koordinaci protidrogové politiky.

Konference se koná 2. října 2008 ve Velké zasedací místnosti zastupitelstva Středočeského kraje na adrese Zborovská 11, Praha 5 – Smíchov. Přihlásit se lze do 15. září zasláním formuláře na adresu konference.kraj@volny.cz. Formulář je ke stažení na stránkách Národního informačního centra pro mládež.

Program konference je rozdělen do tří tématických bloků. Každý z nich uvede přednáška, na kterou naváže diskuse. O závislosti v (nejen) rodinných vztazích promluví PhDr. Marie Hošková, s fenoménem závislosti v sektách účastníky seznámí PhDr. Prokop Remeš a závislost na komunikačních médiích a adekvátní intervenční strategie přiblíží PhDr. Magdaléna Frouzová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám