Hlavní obsah

Zlínská univerzita plánuje výstavbu centra zaměřeného na vývoj softwaru

Novinky, Scio

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

ZLÍN

Softwaroví odborníci nemají ve Zlíně příliš možností pro uplatnění svých znalostí, myslí si představitelé Univerzity Tomáše Bati. Z tohoto důvodu se rozhodli ve Zlíně vybudovat do dvou let vědecko-technický park.

Článek

Ve zlínském vědecko-technickém parku by se měli uplatnit především odborníci v oblasti výpočetní techniky. Podle kvestora Univerzity Tomáše Bati Alexandra Černého nabízí Zlín v této oblasti zatím málo příležitostí k uplatnění.

Vědeckotechnický park by měly obsadit IT firmy, ale například i studenti doktorských studijních programů Fakulty aplikované informatiky.

Nepůjde přitom o první vědecko-technický park, který bude součástí univerzity. Od tohoto roku zde funguje park zaměřený především na podniky zabývající se vývojem a inovacemi plastů a také potravinářstvím.

Park by mohl otevřít již v roce 2010

Nový vědeckotechnický park by měl sousedit s Fakultou aplikované informatiky ve zlínských Jižních Svazích. Pokud vše půjde podle plánů, začne stavba v příštím roce a již rok poté (v roce 2010) bude park slavnostně otevřen.

Univerzita chce na vybudování parku využít prostředků z Operačního programu Podnikání a inovace. Ten je spravován Ministerstvem průmyslu a obchodu prostřednictvím agentury CzechInvest. „Stavby vědeckotechnických parků podporuje program jménem Prosperita. Zájemci se do něj mohou hlásit už od dubna letošního roku. Podpora může dosáhnout až 300 miliónů korun,“ přibližuje Jiří Nikodým z agentury CzechInvest.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám