Hlavní obsah

Řidiče v Budějovicích vítají tabule s nápisem "Univerzitní město"

Novinky, Scio

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

ČESKÉ BUDĚJOVICE

České Budějovice jsou ve světě proslaveny zejména jako město piva. Zároveň jsou však sídlem početné komunity vysokoškolských studentů a vzdělanců. A právě pod touto vizitkou se nyní České Budějovice prezentují řidičům, kteří mají do města zamířeno. Od února jsou zde na příjezdových komunikacích umístěny informační tabule s označením "Univerzitní město".

Článek

S označením "Univerzitní město" se mohou řidiči nově setkat na informačních tabulích na příjezdech od Prahy, Brna, Plzně, Českého Krumlova a Nových Hradů.

Statutární město se rozhodlo vyzdvihnout význam vysokoškolského studia pro České Budějovice na základě smlouvy o vzájemné spolupráci s Jihočeskou univerzitou (JU). Ve smluvním aktu se již v roce 2005 obě strany zavázaly ke vzájemné prezentaci v tuzemsku i v zahraničí.

V téměř stotisícových Českých Budějovicích se více než jedenáct tisíc studentů místní univerzity rozhodně neztratí. Historie univerzity se datuje od roku 1991, řada místních fakult však byla založena ještě dříve. Největší fakultou je pedagogická, kde studuje téměř 3500 studentů. Nejmladší z fakult - ekonomická, byla založena teprve v loňském roce.

České Budějovice excelují zejména v biologii

V posledních letech si univerzita na jihu Čech získala prestiž zejména v oblasti biologických věd. Nejlepší budějovičtí pedagogové a vědci patří k významným a uznavaným odborníkům v České republice i ve světě.

Vysokoškoláci však v Budějovicích nestudují pouze na univerzitě. Kromě JU působí v jihočeské metropoli ještě další dvě vysoké školy neuniverzitního typu - Vysoká škola evropských a regionálních studií, o. p. s. a Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích.

Partnerem rubriky Vzdělávání je společnost Scio, organizátor Národních srovnávacích zkoušek, www.scio.cz.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám