Hlavní obsah

Královéhradecká univerzita zvolila rektorem Josefa Hynka

ČTK, Scio

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

HRADEC KRÁLOVÉ

Akademický senát Univerzity Hradec Králové zvolil jednohlasně kandidátem na rektora docenta Josefa Hynka, jehož oblastí vědeckého zájmu je informační management. K tomu, aby se Hynek ujal funkce na období let 2008 až 2012, chybí pouze přijetí návrhu prezidentem republiky. Poměrně mladá univerzita by tak měla ve svém čele historicky třetího rektora.

Článek

Doc. RNDr. Josef Hynek, MBA, Ph.D., (42 let) působí na Fakultě informatiky a managementu Univerzity Hradec Králové, kde také od roku 2002 zastává funkci děkana. Na hradecké univerzitě pracuje již od roku 1991, v letech 1995 až 1997 byl například proděkanem pro studijní záležitosti, poté působil jako proděkan pro vědu a rozvoj.

Vědeckým oborem docenta Hynka je informační management. Josef Hynek byl jediným kandidátem voleb v akademickém senátu. Získal ovšem hlas všech třiadvaceti senátorů.

V čele hradecké univerzity nahradí Josef Hynek Jaroslavu Mikuleckou. Nový rektor by například rád navázal na probíhající výstavbu nových objektů v univerzitním kampusu. "Během příštích let by se měla nejlépe zahájit výstavba další budovy, je to krásný areál a bylo by to škoda nevyužít," řekl Hynek.

Stavbaři nyní dokončují v areálu dostavbu sídla Fakulty informatiky a managementu, škola má připravené projekty na další dvě budovy.

Univerzita plánuje více studentů

Na třech fakultách Univerzity Hradec Králové (filozofické, pedagogické a informatiky a managementu) studuje přes 7500 studentů, kterým škola nabízí více než devět desítek studijních oborů. V akademickém roce 2008/2009 chce UHK přijmout téměř 3000 studentů, v roce 2010 škola plánuje mít 10.000 posluchačů.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám