Hlavní obsah

Pardubická univerzita má již sedm fakult

Novinky, Scio

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PARDUBICE

Pardubická univerzita se od začátku roku 2008 rozrostla o další, v pořadí již sedmou, fakultu. Dosavadní Ústav elektrotechniky a informatiky se přeměnil na fakultu stejného zaměření. Nově vzniklá Fakulta elektroniky a informatiky bude připravovat odborníky v oblasti elektroniky, komunikačních, informačních a řídicích technologií.

Článek

Fakulta svým zaměřením navazuje na dlouhodobou tradici elektrotechnického a elektronického průmyslu v severovýchodních Čechách. V regionu jsou rozvíjeny například technologie v oblasti radiolokace či rádiové komunikace. Fakulta nabídkou studijních programů reaguje na potřeby pracovního trhu v přilehlé oblasti. O budoucí absolventy, kteří se stanou kvalifikovanými odborníky, je mezi domácími i zahraničními firmami stále velký zájem.

Vedením fakulty byl prozatím pověřen profesor Pavel Bezoušek, dosavadní ředitel Ústavu elektroniky a informatiky, který vznikl již v roce 2002. Bezoušek zůstane v čele fakulty až do zvolení samosprávních orgánů fakulty. S konáním voleb se počítá již v prvních měsících tohoto roku.

Nová fakulta chce navýšit počet studentů

V současné době fakulta nabízí bakalářské i navazující magisterské studijní programy. V brzké době se počítá i s rozvojem doktorského studia. Ve 4 studijních oborech studuje na fakultě v letošním akademickém roce 760 vysokoškoláků. Podle předběžných plánů by se měla kapacita fakulty rozšířit v následujících pěti letech přibližně na tisíc studentů.

Na pardubické univerzitě studuje celkem 9200 vysokoškoláků. Šest fakult sídlí přímo v Pardubicích, Fakulta restaurování pak v Litomyšli.

Reklama

Související témata:

Související články

Největší pardubickou fakultu povede žena

Největší fakultu pardubické univerzity povede poprvé v historii žena. Akademičtí senátoři Fakulty ekonomicko-správní na včerejší tajné volbě rozhodli,...

Výběr článků

Načítám