Hlavní obsah

VŠE rozvíjí profesní studijní programy v angličtině a francouzštině

Novinky,

Vysoká škola ekonomická (VŠE) v Praze se snaží prohloubit své programy celoživotního vzdělávání, na jejichž konci je respektovaný profesní titul MBA. Připravila takzvané programy double degree, které umožňují získat titul MBA z VŠE i titul partnerské zahraniční vysoké školy. Na VŠE je možné studovat dva programy MBA – jeden v angličtině, jeden ve francouzštině. Novinky o tom informovala Hana Machková, rektorka této veřejné ekonomické univerzity.

Foto: Petr Horník, Právo

Aula Vysoké školy ekonomické v Praze. Ilustrační foto

Článek

Placené studijní programy MBA jsou zaměřené především na praxi. Tím se odlišují od klasických programů univerzit. Mají prohloubit znalosti a vybavit absolventy pro reálný pracovní život.

Studium programu MBA je určeno zejména absolventům vysokých škol, kteří nestudovali manažersky zaměřené studijní obory. Profesní titul poskytuje absolventům vyšší prestiž a konkurenceschopnost na trhu práce, znamená zároveň vyšší hodnotu pro firmu, ve které absolventi působí. Důležité jsou i kontakty, které absolventi během studia získají.

V oblasti manažerského vzdělávání jsou dle VŠE programy double degree moderním trendem, jde o propojení mezinárodních zkušeností s adaptací vzdělávacího programu na místní podnikatelské prostředí.

Nikoli pobočka, ale partnerství

„VŠE se dlouhodobě zaměřuje na internacionalizaci ve všech oblastech. Rozhodli jsme se proto inovovat i naši nabídku programů celoživotního vzdělávání a zaměřit se na programy MBA realizované ve spolupráci se zahraničními partnerskými školami,“ vysvětlila rektorka Machková.

Jedná se o double degree MBA v angličtině s MCI (Management Center Innsbruck) v Rakousku a ve francouzštině s Iaelyon School of Management ve francouzském Lyonu.

„Nechtěli jsme se stát pobočkou zahraniční školy, věříme v partnerství. Program double degree je nejvyšší formou mezinárodní spolupráce založené na důvěře v kvalitu partnerské instituce. Titul MBA z VŠE má vysokou hodnotu na českém trhu práce a diplom zahraniční školy usnadňuje mezinárodní kariéru,“ doplnila rektorka.

Anglický program MBA – International Business realizuje Fakulta mezinárodních vztahů VŠE. Studium probíhá formou kombinace studia online přes internet a výukových bloků s osobní účastí. Prezenční výuka v češtině probíhá v Praze, výuku v angličtině zajišťuje rakouské MCI online. Uzávěrka přihlášek ke studiu je 30. června.

Francouzský program MBA – Master Management et Administration des Entreprises zajišťuje Francouzsko-český institut řízení (IFTG). Program má akreditaci CAMBAS (Česká asociace MBA škol, takto akreditované školy například vyžadují aspoň bakalářské vzdělání a dvouletou praxi – pozn. red.) a absolventi získávají francouzský státní diplom Master 2. Výuka probíhá intenzivní formou na VŠE, pět týdenních modulů zajišťují pražští pedagogové, pět modulů francouzští profesoři. Uzávěrka přihlášek je 20. května.

Vážit si posunu v oboru

„Když je na pracovním trhu nedostatek schopných a spolehlivých pracovníků, zaměstnavatelé si lidí, kteří se chtějí vzdělávat a posouvat v oboru, váží. Většinou se jim snaží vyjít vstříc,“ uvedl k takovému studiu již dříve Martin Novák, výkonný ředitel BIBS – vysoké školy, která profesní MBA programy rovněž nabízí.

Vysokoškolské vzdělání už dnes zkrátka nemusí být pro vrcholové manažery v praxi dostačující. Potvrzují to i statistiky MBA institutu CEMI (Central European Management Institute) v Praze, kde má více než 70 procent studentů ukončené VŠ studium a svoji manažerskou praxi dále rozvíjí profesním MBA vzděláním.

Reklama

Související články

Roste zájem o absolventy MBA programů

Nabídka pracovních pozic vhodných pro absolventy MBA programů celosvětově vzrostla o 13 procent. Zaměstnancům, kteří získali profesní titul MBA, se rovněž...

Výběr článků

Načítám