Hlavní obsah

VŠCHT získala akreditaci pro ekonomické obory. Výuka začne v září

Novinky,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vysoká škola chemicko-technologická (VŠCHT) v Praze získala akreditaci bakalářského a magisterského studijního programu v ekonomických oborech. Zařazuje se tak mezi univerzity, které považují tyto obory za nedílnou součást svých pedagogických i výzkumných aktivit. Jako ve svých tradičních přírodovědných a technických disciplínách i zde podle svého vyjádření usiluje o dosažení nejvyššího standardu kvality.

Foto: VŠCHT

Vysoká škola chemicko-technologická v Praze

Článek

„Důsledek takto nastaveného studia je logický – dobrá kariérní perspektiva a hluboké znalosti, které jsou pro každého tím největším kapitálem do budoucna. Studium na VŠCHT bylo a bude z principu náročné, což se týká všech, tedy i nově akreditovaných programů,“ poznamenal rektor školy Pavel Matějka.

Přihlášky na nové studijní programy je možné podávat do 8. srpna.

Výuku bakalářského programu Ekonomika a management a navazujícího magisterského Odvětvový management (s volbou mezi specializacemi Projektové řízení inovací a Řízení chemického průmyslu) bude od letošního září zajišťovat šedesátičlenný tým, který v uplynulých letech vybudoval a realizoval obdobně zaměřené programy na pražském Masarykově ústavu vyšších studií ČVUT.

„Minimálně v prvním roce budou programy mimo fakulty, bude je zajišťovat Ústav ekonomických a společenských věd. V budoucnu se uvažuje o založení nové, tedy naší páté fakulty,“ sdělil Novinkám mluvčí VŠCHT Michal Janovský.

Mezi uchazeči o VŠ vzrostl zájem o techniku, tvrdí analýza

Věda a školy

Pro uchazeče o studium v oblasti ekonomiky a managementu se silným důrazem na osvojení moderních metod řízení podniků a práci v mezinárodním prostředí se tak otvírá možnost získat vzdělání na druhé nejlépe hodnocené české vysoké škole podle posledního mezinárodního žebříčku QS World University Rankings - z českých je lépe hodnocena jen Univerzita Karlova, třetí je ČVUT.

„Rovněž se nabízí atraktivní profil absolventa z pohledu zaměstnavatelů, i možnost pokračovat ve studiu na kvalitních tuzemských i zahraničních univerzitách,“ dodal k tomu mluvčí.

Ekonomika byla na VŠCHT už v 60. letech

Zajímavostí je, že ekonomické programy nejsou na VŠCHT nyní akreditovány poprvé. Přímo ve svém názvu měla ekonomiku od roku 1960 dokonce jedna z fakult.

„Platilo to do roku 1969, kdy se daná Fakulta automatizace a ekonomiky chemických výrob VŠCHT přejmenovala na stávající Fakultu chemicko-inženýrskou,“ upřesnil pro Novinky Janovský.

Zájemci o studium na jaderné fakultě ČVUT se mohou hlásit ještě v září

Věda a školy

Přihlášky na uvedené nové studijní programy je možné podávat do 8. srpna. Uchazeči s průměrem známek ze střední školy do 1,5 budou přijati automaticky, ostatní čekají v následujících týdnech on-line přijímací zkoušky.

Samotná výuka v zimním semestru podle Janovského odstartuje 14. září.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám