Hlavní obsah

V Olomouci proběhne letní škola o občanské společnosti

Právo, Novinky, Petr Marek

Katedra společenských věd Pedagogické fakulty Univerzity Palackého v Olomouci (PdF UP) připravuje Letní školu výchovy k občanství, demokracii a evropanství. Letos se s názvem Třicetiletí obnovy a budování občanské společnosti v českých zemích bude věnovat blížícímu se listopadovému výročí. Přivítá 60 účastníků a řadu zajímavých přednášejících.

Foto: archív UP

Budova Pedagogické fakulty Univerzity Palackého v Olomouci

Článek

Šestadvacátý ročník letní školy se uskuteční od neděle 18. srpna do středy 21. srpna v prostorách PdF UP.

Při této příležitosti se do Olomouce sjede několik zajímavých osobností. S přednáškou „30 let poté. (Ne)konsolidovaná demokracie v České republice?“ vystoupí v pondělí Vladimíra Dvořáková z katedry politologie Fakulty mezinárodních vztahů Vysoké školy ekonomické (VŠE) v Praze.

O den později bude mít přednášku „Listopad 1989 jako ‚symbolické centrum'” Miroslav Vaněk z Ústavu pro soudobé dějiny Akademie věd ČR.

„Naše spolupráce s oběma jmenovanými profesory je výborná, a to nejen z pohledu organizátora, ale především z hlediska nadstandardně kladných evaluací posluchačů. Už teď se však můžeme těšit i na další známé osobnosti. Hovořit zde bude například i signatář Charty 77 a dlouholetý politik Daniel Kroupa či politolog Jakub Charvát z katedry politologie a humanitních studií Metropolitní univerzity Praha,“ řekl za organizátory letní školy Pavel Krákora z katedry společenských věd PdF UP.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám