Hlavní obsah

Školy se mohou hlásit do programů, které pomáhají studentům se vstupem na trh práce

Novinky,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

JA Czech, česká kancelář mezinárodní vzdělávací neziskové organizace, v ČR založená Tomášem Baťou v roce 1992, otevřela přihlášky do svých programů pro všechny typy škol na školní rok 2016/17. Během loňského školního roku se programů zúčastnilo 12 485 žáků a studentů z desítek škol. Programy jsou založeny na praktické formě vzdělávání, při které se setkává svět škol s byznysem. Cílem je usnadnit mladým lidem vstup na trh práce, volbu povolání nebo výběr dalšího vzdělávání.

Foto: JA Czech

Studentská firma Primea Product ze SOU a SOŠ SČMSD Znojmo na soutěžním veletrhu

Článek

Letošní novinkou je program pro mateřské školy JA Moje první peníze, který pomáhá dětem porozumět roli peněz ve společnosti prostřednictvím hravých aktivit.

Programy JA Czech jsou zaměřeny na podnikatelskou a finanční gramotnost, profesní orientaci a na rozvoj takzvaných měkkých dovedností, jako je práce v týmu, komunikace či prezentace před publikem.

Programy JA Czech

  • Mateřské školy: JA Moje první peníze
  • Základní školy: JA Mini firma, JA Poznej svoje peníze
  • Střední školy a vyšší odborné školy: JA Firma, JA Poznej svoje peníze a JA e-Ekonomie, JA Titan, JA Etika v podnikání
  • Vysoké školy: JA Podnikatel, JA Etika v podnikání, JA Titan, Výuka didaktiky programů JA Czech

Nejrozšířenějším programem JA Czech je JA Firma, který každoročně vrcholí veletrhem studentských firem v Praze. Jeho vítězové pak reprezentují Českou republiku na mezinárodním finále v zahraničí. [celá zpráva]

Loni se do tohoto programu zapojilo 1900 studentů ze 72 středních a základních škol, kteří pod vedením 98 vyučujících založili 156 studentských firem.

Do programů se školy mohou přihlašovat v průběhu celého školního roku, od druhého pololetí již na další rok. Pro vstup do programů je nutné uhradit symbolické registrační poplatky. Registrace do programu JA Firma stojí 50 Kč na jednoho žáka a školní rok.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám