Hlavní obsah

Školáci mohou od ministerstva získat za kresby Zlatý paragraf

Právo, ťas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ministerstvo spravedlnosti vyhlásilo 1. ročník Zlatého paragrafu, výtvarné soutěže pro žáky základních škol s podtitulem Spravedlnost očima dětí. Cenu získá i vítězná škola.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Soutěže se mohou zúčastnit žáci základních škol, a to v kategorii 6 – 10 a 11 – 15 let. „Školáci mají za úkol vyjádřit svou představu spravedlnosti a práva, co se jim pod těmito pojmy vybaví či jak je vnímají,“ popisuje zadání mluvčí ministerstva Jitka Zinke. Obrázky, vytvořené libovolnou technikou, mohou děti posílat na adresu ministerstva spravedlnosti do 30. května 2010.

Jak se dodržovala spravedlnost v dějinách Hradu

Pro vítěze jsou připraveny věcné ceny včetně fotoaparátů, hudebních přehrávačů, výtvarných potřeb a knižních cen. Dvě vítězné školy získají finanční poukázku v hodnotě 10 000 Kč. Kromě zajímavých cen a možnosti zúčastnit se slavnostní vernisáže v budově ministerstva spravedlnosti čeká školáky také zajímavá procházka Pražským hradem, mapující dodržování spravedlnosti v jeho dějinách.

„Dětské oči jsou vhodnou reflexí každého našeho počínání. Vzhledem k tomu, že budou všechny vítězné práce vystaveny v reprezentačních prostorách ministerstva spravedlnosti, vnímám naši soutěž nejen jako estetické zpestření jeho prostor, ale také jako zajímavý názor, který se k nám jinak dostává jen v omezené míře a který nám může pomoci pochopit, jak komplikovanou oblast justice vnímají ti nejmladší. Smyslem soutěže je také zvýšit právní uvažování mladších i starších školáků,“ uvedla Daniela Kovářová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám